Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10097
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10097
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1157
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj masło, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wlewaj ubite jajka. Wsyp mąkę, sodę, dodaj miód i śmietanę. Wymieszaj.
Podziel ciasto na 3 części. Każdy placek piecz około 15 minut w temperaturze 170° C. Ostudź.
Posmaruj placki dżemem wiśniowym. Czekoladę pokrusz do rondelka, podgrzewaj, aż się rozpuści. Kiedy lekko ostygnie, polej płynną czekoladą wierzch tortu. Udekoruj kleksami dżemu. Odstaw tort w chłodne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień