Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17287
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6662
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17287
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6662
 
         
        Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj masło, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wlewaj ubite jajka. Wsyp mąkę, sodę, dodaj miód i śmietanę. Wymieszaj.
Podziel ciasto na 3 części. Każdy placek piecz około 15 minut w temperaturze 170° C. Ostudź.
Posmaruj placki dżemem wiśniowym. Czekoladę pokrusz do rondelka, podgrzewaj, aż się rozpuści. Kiedy lekko ostygnie, polej płynną czekoladą wierzch tortu. Udekoruj kleksami dżemu. Odstaw tort w chłodne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień