Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 705
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2353
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 56
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 705
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2353
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 55
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj masło, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wlewaj ubite jajka. Wsyp mąkę, sodę, dodaj miód i śmietanę. Wymieszaj.
Podziel ciasto na 3 części. Każdy placek piecz około 15 minut w temperaturze 170° C. Ostudź.
Posmaruj placki dżemem wiśniowym. Czekoladę pokrusz do rondelka, podgrzewaj, aż się rozpuści. Kiedy lekko ostygnie, polej płynną czekoladą wierzch tortu. Udekoruj kleksami dżemu. Odstaw tort w chłodne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień