Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z polewą z białej czekolady"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4032
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423161
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4032
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423161
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj masło, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wlewaj ubite jajka. Wsyp mąkę, sodę, dodaj miód i śmietanę. Wymieszaj.
Podziel ciasto na 3 części. Każdy placek piecz około 15 minut w temperaturze 170° C. Ostudź.
Posmaruj placki dżemem wiśniowym. Czekoladę pokrusz do rondelka, podgrzewaj, aż się rozpuści. Kiedy lekko ostygnie, polej płynną czekoladą wierzch tortu. Udekoruj kleksami dżemu. Odstaw tort w chłodne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień