Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i jakże zimowo-świateczny deser idealny na wyjścia w zimowy plener!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Składniki
Wykonanie: 1.Na dno słoiczka wykładamy pokruszone pierniczki 2.Przygotowujemy warstwę białą: łączymy serek z jogurtem, cukrem pudrem i rozgniecionym bananem* * (nie musimy używać blendera czy miksera, wystarczy całość energicznie mieszać do połączenia składników, a wówczas nie musi długo się chłodzić deser w lodówce) 3. Wykładamy ½ białej masy na pierniczki 4. Kolejna warstwa to powidła lub konfitura 5. Owocową warstwę przykrywamy pozostałą częścią białej masy, na którą układamy pokrojony owoc kaki lub śliwki, posypujemy przyprawą do piernika, żurawiną oraz pokrojonymi i uprażonymi orzechami włoskimi 6. Dekorujemy bezikami oraz migdałami 7. Chłodzimy w lodówce ok. 2h 8. Słoiki w dłonie i do lasu marsz!