Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 210
Dodano: 14.11.2014
Odsłon: 12724
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
1.Na dno słoiczka wykładamy pokruszone pierniczki
2.Przygotowujemy warstwę białą: łączymy serek z jogurtem, cukrem pudrem i rozgniecionym bananem*
* (nie musimy używać blendera czy miksera, wystarczy całość energicznie mieszać do połączenia składników, a wówczas nie musi długo się chłodzić deser w lodówce)
3. Wykładamy ½ białej masy na pierniczki
4. Kolejna warstwa to powidła lub konfitura
5. Owocową warstwę przykrywamy pozostałą częścią białej masy, na którą układamy pokrojony owoc kaki lub śliwki, posypujemy przyprawą do piernika, żurawiną oraz pokrojonymi i uprażonymi orzechami włoskimi
6. Dekorujemy bezikami oraz migdałami
7. Chłodzimy w lodówce ok. 2h
8. Słoiki w dłonie i do lasu marsz!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)