Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i jakże zimowo-świateczny deser idealny na wyjścia w zimowy plener!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25813
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2886
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1360
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25813
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2886
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1360
Składniki
Wykonanie: 1.Na dno słoiczka wykładamy pokruszone pierniczki 2.Przygotowujemy warstwę białą: łączymy serek z jogurtem, cukrem pudrem i rozgniecionym bananem* * (nie musimy używać blendera czy miksera, wystarczy całość energicznie mieszać do połączenia składników, a wówczas nie musi długo się chłodzić deser w lodówce) 3. Wykładamy ½ białej masy na pierniczki 4. Kolejna warstwa to powidła lub konfitura 5. Owocową warstwę przykrywamy pozostałą częścią białej masy, na którą układamy pokrojony owoc kaki lub śliwki, posypujemy przyprawą do piernika, żurawiną oraz pokrojonymi i uprażonymi orzechami włoskimi 6. Dekorujemy bezikami oraz migdałami 7. Chłodzimy w lodówce ok. 2h 8. Słoiki w dłonie i do lasu marsz!