Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i jakże zimowo-świateczny deser idealny na wyjścia w zimowy plener!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10589
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3232
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2346
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10589
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3232
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2346
Składniki
Wykonanie: 1.Na dno słoiczka wykładamy pokruszone pierniczki 2.Przygotowujemy warstwę białą: łączymy serek z jogurtem, cukrem pudrem i rozgniecionym bananem* * (nie musimy używać blendera czy miksera, wystarczy całość energicznie mieszać do połączenia składników, a wówczas nie musi długo się chłodzić deser w lodówce) 3. Wykładamy ½ białej masy na pierniczki 4. Kolejna warstwa to powidła lub konfitura 5. Owocową warstwę przykrywamy pozostałą częścią białej masy, na którą układamy pokrojony owoc kaki lub śliwki, posypujemy przyprawą do piernika, żurawiną oraz pokrojonymi i uprażonymi orzechami włoskimi 6. Dekorujemy bezikami oraz migdałami 7. Chłodzimy w lodówce ok. 2h 8. Słoiki w dłonie i do lasu marsz!