Do góry

Desery Przepis na:

Trufle orzechowe

Trufle orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 36

Pyszne trufle orzechowo-kakaowe. Proste i niedrogie w wykonaniu.

Składniki

  • draże chińskie 3 opakowania
  • herbatniki petitki 4 opakowania
  • cukier puder 8-10 łyżeczek
  • kakao 3 łyżki
  • masło 250 g
  • rum 1-2 łyżki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Trufle orzechowe

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć wałkiem na dość drobne kawałki. 1/2 opakowania pokruszyć na drobno i odsypać do małej miseczki. Masło utrzeć z cukrem, dodać rum i herbatniki.
    Draże rozdrobnić wałkiem i dodać do reszty składników. Dosypać 2 łyżki kakao i wszystko wymieszać
    Do miseczki z herbatnikami dosypać jedną łyżkę kakao.

  2. W rękach formować nieduże kulki i obtaczać w ciastkach i kakao. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń