Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w domku każdemu smakowało więc myślę że mogę śmiało polecić mimo że w ciastach jestem bardzo początkująca;) ilość masy czekoladowej jaką dodałam była skromna ze wzgędu na niedostatek potrzebnych składników w lodówce ale spokojnie ją można podwoić;) przepis zainspirowany przepisem na ciasto bananowe od koleżanki z Ruścia:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
zrobić biszkopt z 3 jaj
przygotować masę: rozpuścić czekoladę z jedną łyżką margaryny. poczekać aż się ostudzi. następnie do osobnej miski wbić jajko - rozdzielając żołtko od białka - białko ubić na sztywno, a do żółtka dodać ćwiartkę kostki margaryny cukier waniliowy i zmikosować a następnie dodać czekoladę i białko.
śmietanę ubić razem ze śmietanfixem
truskawki pokroić na połówki i biszkopt także;)
i układamy tak: najpierw na spód biszkoptowy dajemy masę czekoladową a na niej układamy połówki truskawek a potem druga półówka biszkoptu i na nią śmietanę a potem znowu połówki truskawek.
ciasto wkładam do lodówki ale można też zjadać od razu:)