Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto ze śliwkami. Doskonałe na niedzielny deser po obiedzie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 783
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli , ubić mikserem na sztywno, dodawać małymi porcjami 160 g cukru , cukier waniliowy, dalej ubijać, dodać żółtka . Następnie dodawać naprzemiennie 320 g mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, oleju i wody i mieszać delikatnie łyżką. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać śliwki. Wyłożyć kruszonkę na śliwki. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 oC. Czas przygotowania 30 minut.