Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto ze śliwkami. Doskonałe na niedzielny deser po obiedzie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli , ubić mikserem na sztywno, dodawać małymi porcjami 160 g cukru , cukier waniliowy, dalej ubijać, dodać żółtka . Następnie dodawać naprzemiennie 320 g mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, oleju i wody i mieszać delikatnie łyżką. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać śliwki. Wyłożyć kruszonkę na śliwki. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 oC. Czas przygotowania 30 minut.