Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ucieraniec z kremem jogurtowym"
Pyszne ciasto o smaku bananowym.
Odsłon: 36919
Truskawki i rabarbar to sprawdzone połączenie, a gdy dodamy do tego towarzyst...
Odsłon: 4125
Przepis na ciasto seromak połączenie sernika i makowca w jednym na kruchym sp...
Odsłon: 4789
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 852
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 262
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 428
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 852
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 262
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 428
Składniki
Rabarbar oczyścić, pokroić na ukośne kawałki o dł. 1 cm. Masło utrzeć z 25 dag cukru. Stale ucierając, kolejno wbijać jajka. Następnie małymi porcjami dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlać mleko i dobrze wymieszać. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Przelać ciasto. Odłożyć ok. 15 dag rabarbaru. Resztę rabarbaru rozłożyć na cieście, lekko wciskając do środka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 35-40 minut. Wystudzić.
W garnku zagotować 200 ml wody z dodatkiem 15 dag cukru. Wrzucić odłożony rabarbar. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować pod przykryciem 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę malinową i, mieszając, dokładnie rozpuścić. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i odstawić, by spęczniała.
Spęczniałą żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym płomieniu. Jogurt utrzeć z resztą cukru. Ostrożnie połączyć z żelatyną. Śmietanę kremową ubić na sztywno, dodać do masy jogurtowej. Delikatnie wymieszać. Krem rozsmarować na wystudzonym cieście.
Łyżeczką do herbaty nakładać na krem małe porcje masy rabarbarowej, delikatnie zamieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki do stężenia.
Czas przygotowania: około 90 minut (bez czasu chłodzenia)Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Sernik Zebra
Sernik Zebra to smakowite połączenie klasycznego sernika z sernikiem czekolad...
Odsłon: 2195
Szybka babka bez miksera
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Odsłon: 3376