Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka ... jeżeli ktoś sam robi wiśniówkę i nie wie co zrobić żeby nie zmarnować wiśni to to ciasto jest rewelacyjne.......
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7676
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 36
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3710
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1161
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7676
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 36
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3710
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1161
Składniki
oddzielić białka od żółtek Ubijamy Białka na sztywno, dodajemy powoli cukier, następnie po jednym żółtku. ubijamy chwilę. Mąkę,proszek, kakao przesiać przez sitko, dodawać po łyżce do masy jajecznej powoli delikatnie mieszając. Pieczemy biszkopt ok 40 minut na 180 stopni. Konfiturę wiśniową mieszamy z wiśniami. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając ok 2 - 3 łyżek cukru pudru. do szklanki soku wiśniowego dodajemy wiśniówkę czekoladę rozpuścić z margaryną (uważać żeby się nie zagotowała) Ciasto wystudzić, nasączyć sokiem z wiśniówką, następnie smarujemy konfiturą wiśniową wymieszaną z wiśniami bita śmietana wystudzona czekolada jako polewa. SMACZNEGO