Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz tego, że wafle kajmakowe są szybkie i smaczne, to samą masę kajmakową przygotowuje się dosyć łatwo. Główną bazą do tych pysznych słodkości jest mleko skondensowane. Drugą zaletą wafli kajmakowych jest to, iż składniki na te wafelki są dostępne praktyczne w każdym sklepie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy. W momencie zagotowania zmniejszamy ogień. Gotujemy około 15-20 minut na średnim ogniu. Gdy masa kajmakowa będzie gęsta dodajemy 60 g mielonych orzechów lub wiórków kokosowych. Studzimy. Cztery wafle przekładamy masą kajmakową. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy. Kwadraty waflowe chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Następnie kroimy je na pół. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rogi wafli maczamy w czekoladzie, a następnie w pozostałych mielonych orzechach.
Zapraszam na mojego bloga!