Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz tego, że wafle kajmakowe są szybkie i smaczne, to samą masę kajmakową przygotowuje się dosyć łatwo. Główną bazą do tych pysznych słodkości jest mleko skondensowane. Drugą zaletą wafli kajmakowych jest to, iż składniki na te wafelki są dostępne praktyczne w każdym sklepie.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 23
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 23
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy. W momencie zagotowania zmniejszamy ogień. Gotujemy około 15-20 minut na średnim ogniu. Gdy masa kajmakowa będzie gęsta dodajemy 60 g mielonych orzechów lub wiórków kokosowych. Studzimy. Cztery wafle przekładamy masą kajmakową. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy. Kwadraty waflowe chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Następnie kroimy je na pół. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rogi wafli maczamy w czekoladzie, a następnie w pozostałych mielonych orzechach.
Zapraszam na mojego bloga!