Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waflowa krajanka z malinami"
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut (bez chłodzenia)
Spód kwadratowej formy o wymiarach 24 x 24 cm posmarować olejem. Masło stopić. Pokruszyć w malakserze („przeprasować” wałkiem) 25 dag wafli. Okruszki wymieszać z masłem. Połowę masy rozsmarować na spodzie natłuszczonej formy. Wstawić na 15 minut do lodówki.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić, by spęczniała. Maliny przebrać, ewentualnie szybko opłukać na sitku pod bieżącą wodą, dobrze osączyć.
Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Śmietanę ubić, domieszać do masy. Dodać maliny. Połowę kremu rozsmarować na spodzie z wafli. Przykryć resztą masy z masła i okruszków wafli.
Na to wyłożyć pozostały krem. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.
Pozostałe wafle pokruszyć w malakserze. Okruszkami posypać wierzch ciasta. Oprószyć cukrem pudrem. Ciasto pokroić na porcje. Udekorować malinami oraz listkami mięty.Źródło: Życie na gorąco
Uwielbiam ciasta mocno czekoladowe. W tm wypadku dodatek malin sprawia że nie...
Odsłon: 716
Przepis na przepyszne ciasto z borówkami amerykańskimi bez pieczenia.
Odsłon: 825
Sezamki należą do moich ulubionych słodkich przekąsek. Od jakiegoś czasu robi...
Odsłon: 3508
Lekka sałatka surimi. Doskonała na kolację lub na lekki posiłek do pracy.
Odsłon: 9494
Przepis na przepyszne ciasto z borówkami amerykańskimi bez pieczenia.
Odsłon: 825
Sezamki należą do moich ulubionych słodkich przekąsek. Od jakiegoś czasu robi...
Odsłon: 3508
Lekka sałatka surimi. Doskonała na kolację lub na lekki posiłek do pracy.
Odsłon: 9494
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut (bez chłodzenia)
Spód kwadratowej formy o wymiarach 24 x 24 cm posmarować olejem. Masło stopić. Pokruszyć w malakserze („przeprasować” wałkiem) 25 dag wafli. Okruszki wymieszać z masłem. Połowę masy rozsmarować na spodzie natłuszczonej formy. Wstawić na 15 minut do lodówki.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić, by spęczniała. Maliny przebrać, ewentualnie szybko opłukać na sitku pod bieżącą wodą, dobrze osączyć.
Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Śmietanę ubić, domieszać do masy. Dodać maliny. Połowę kremu rozsmarować na spodzie z wafli. Przykryć resztą masy z masła i okruszków wafli.
Na to wyłożyć pozostały krem. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.
Pozostałe wafle pokruszyć w malakserze. Okruszkami posypać wierzch ciasta. Oprószyć cukrem pudrem. Ciasto pokroić na porcje. Udekorować malinami oraz listkami mięty.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Desery
Ciasto Rajskie Jabłuszko
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 12
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem...
Odsłon: 33