Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Z niewielkiej ilosci mąki,drozdzy,mleka i 1łyzki cukru zrobic ,odstawic do wyrosniecia.Nastepnie dodac pozostale skladniki i przygotowac gladkie,dobrze wyrosniete ciasto.Podzielic je na trzy czesci i z kazdej uformowac walek o dlugosci 60 cm.Zaplesc warkocz.Polozyc na blasze,pozostawic jeszcze na chwilę do wyrosniecia,w tym czasie nagrzac piekarnik do temperatury 200 stopni.Piec warkocz okolo 40 min,nastepnie odlozyc do ostygniecia.przygotowac polewy i kolejno polewac nimi warkocz,wykonując ciekie paski.