Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2070
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 295
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 250
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2070
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 295
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 250
Składniki
Z niewielkiej ilosci mąki,drozdzy,mleka i 1łyzki cukru zrobic ,odstawic do wyrosniecia.Nastepnie dodac pozostale skladniki i przygotowac gladkie,dobrze wyrosniete ciasto.Podzielic je na trzy czesci i z kazdej uformowac walek o dlugosci 60 cm.Zaplesc warkocz.Polozyc na blasze,pozostawic jeszcze na chwilę do wyrosniecia,w tym czasie nagrzac piekarnik do temperatury 200 stopni.Piec warkocz okolo 40 min,nastepnie odlozyc do ostygniecia.przygotowac polewy i kolejno polewac nimi warkocz,wykonując ciekie paski.