Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne pierniczki które zawsze wychodzą!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Podając miary w szklance, chodzi oczywiście o proporcje, bo szklanka szklance nierówna :) Ja użyłam zwykłej szklanki o pojemności 250ml. Wykonanie: Wymieszaj suche składniki. W osobnej miseczce połącz syrop z agawy, przyprawy i olej. Wlej mieszankę do suchych składników i połącz, wyrabiając ciasto. Następnie dodaj wodę. Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia się wszystkiego. Zrób kuleczkę z ciasta, dodaj goździki, zawiń w folię i odstaw do lodówki na minimum 45 minut. Rozwałkuj ciasto i wykrój pierniczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Po około 7 minutach sprawdź, czy pierniczki są gotowe, bo łatwo się przypalają. Podczas wycinania pierników można zrobić w nich małe witraże - wystarczy wyciąć w nich dziurki (około 1,5x1,5cm) i gdy są wyłożone na blachę, wsypać do dziurek pokruszone cukierki w różnych kolorach. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl