Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec cynamonowy"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
        
        Składniki
. Ciasto: z drożdży, łyżki mąki, cukru, 3 łyżek ciepłego mleka przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt prostokąta. Wymieszaj nadzienia. Posmaruj nim ciasto, zwiń w rulon. Natnij go wzdłuż na pół, ale nie do końca. Skręć w spiralę, zlep końce.
Ostrożnie przełóż wieniec na blachę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 35 min w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie