Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec cynamonowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102546
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1994
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5855
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102546
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1994
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5855
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Składniki
. Ciasto: z drożdży, łyżki mąki, cukru, 3 łyżek ciepłego mleka przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt prostokąta. Wymieszaj nadzienia. Posmaruj nim ciasto, zwiń w rulon. Natnij go wzdłuż na pół, ale nie do końca. Skręć w spiralę, zlep końce.
Ostrożnie przełóż wieniec na blachę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 35 min w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie