Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec cynamonowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7783
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7783
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
. Ciasto: z drożdży, łyżki mąki, cukru, 3 łyżek ciepłego mleka przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt prostokąta. Wymieszaj nadzienia. Posmaruj nim ciasto, zwiń w rulon. Natnij go wzdłuż na pół, ale nie do końca. Skręć w spiralę, zlep końce.
Ostrożnie przełóż wieniec na blachę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 35 min w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie