Do góry

Desery Przepis na:

Wieniec kremowy

Wieniec kremowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Wieniec kremowy"

Składniki

  • 7 jajek
  • 20 dag cukru
  • sól
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag margaryny
  • 50 ml mleka
  • skórka z cytryny
  • 30 dag mąki tortowej
  • 8 dag mąki ziemniaczanej. Krem: 25 dag masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 500 ml mleka
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 20 dag dżemu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: utrzyj margarynę z cukrem, dodaj resztę składników. Upiecz i ostudź.

  2. Krem: ugotuj budyń z cukrem. Ostudź, utrzyj z masłem. Przekrój ciasto na pół, posmaruj dżemem i 1/4 kremu. Nakryj.

  3. Wierzch posmaruj kremem, posyp płatkami.

  4. Elżbieta Pawelec z Elbląga

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń