Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec makowy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Składniki
Zagnieć drożdżowe ciasto. Kiedy wyrośnie – rozwałkuj. Wymieszaj masy makowej, nałóż na ciasto. Zwiń w rulon. Natnij go lekko wzdłuż i skręć. Połącz końce rulonu i upiecz. Kiedy ostygnie, wieniec polej lukrem, np. cytrynowym.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Takie jest życie