Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec makowy"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30893
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30893
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Zagnieć drożdżowe ciasto. Kiedy wyrośnie – rozwałkuj. Wymieszaj masy makowej, nałóż na ciasto. Zwiń w rulon. Natnij go lekko wzdłuż i skręć. Połącz końce rulonu i upiecz. Kiedy ostygnie, wieniec polej lukrem, np. cytrynowym.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Takie jest życie