Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec migdałowy"
Masło utrzeć z 25 dag cukru, 1 cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Ucierając, kolejno wbijać jajka.
Dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę cytrynową, mleko. Wmieszać pokruszone ciastka. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy z kominkiem. Piec 45-50 minut w 175°C.
Zagęstnik typu śmietan-fix wymieszać z cukrem wanilinowym. Wsypać do mascarpone. Dodać zmielony twaróg i 10 dag cukru. Utrzeć mikserem.
Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Spód posmarować konfiturą oraz 3/4 kremu serowego. Przykryć drugą częścią ciasta. Resztę kremu przełożyć do szprycy. Wyciskać dekoracyjne fale na wierzch wieńca.
Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny. Udekorować ciastkami migdałowymi i skórką cytrynową, oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Składniki
Masło utrzeć z 25 dag cukru, 1 cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Ucierając, kolejno wbijać jajka.
Dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę cytrynową, mleko. Wmieszać pokruszone ciastka. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy z kominkiem. Piec 45-50 minut w 175°C.
Zagęstnik typu śmietan-fix wymieszać z cukrem wanilinowym. Wsypać do mascarpone. Dodać zmielony twaróg i 10 dag cukru. Utrzeć mikserem.
Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Spód posmarować konfiturą oraz 3/4 kremu serowego. Przykryć drugą częścią ciasta. Resztę kremu przełożyć do szprycy. Wyciskać dekoracyjne fale na wierzch wieńca.
Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny. Udekorować ciastkami migdałowymi i skórką cytrynową, oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 36
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 122