Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie wygląda i świetnie smakuje!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 534
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 534
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3996
Składniki
Masło rozcieramy z mąką, dodajemy cukier, rozkłócone jajka i mleko, wyrabiamy na gładką masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na kwadrat o boku 30-35cm. Stopione masło rozsmarowujemy na całym cieście. Mieszamy drobno pokrojone morele (rodzynki) z groszkami czekoladowymi (zamiast groszków można wziąć tabliczkę czekolady pokrojoną w drobną kosteczkę), rozkładamy je równomiernie cieście zostawiając brzegiem pasek 2-3cm. Ciasto zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry 2-3cm. Układamy wewnątrz tortownicy w okrąg tak aby lekko na siebie zachodziły. Wierzch smarujemy mlekiem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. Wystudzone ciasto można polać roztopioną czekoladą.