Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto: Z 2 jajek, mąki, sody, 1 op. cukru waniliowego, 1 szkl cukru i 1 puszki ananasów pokrojonych w kostkę i sok z tych ananasów upiec ciasto . Piec ok. 30 minut.
Masa: Twaróg utrzeć z margaryną Kasią i 1 op. cukru waniliowego. Wyłożyć na gorący placek. Posypać orzechami.
Polewa: Margarynę rozpuścić, nie gotować!!! Dodać cukier i serek mieszając do rozpuszczenia się składników. Polać goracą polewą ciasto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

asiunia54 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak serek topiony 100g w kostce, Ja ten placek robie w normalnej blaszce średniej wielkosci, i orzechy mają być włoskie a ilośc zależy od gusty. Ja posypuje lekko. całą blachę.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis. Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego smaku - zwłaszcza polewy z serkiem topionym :) Na jaką blachę? Orzechy włoskie i pokruszone, ile mniej więcej? Serek topiony w kostce 100 g ?0 Kto głosował? | Odpowiedz