Do góry

Desery Przepis na:

Wisienka

Wisienka

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 3079

Łatwe w przyrządzeniu, mało kalorii i pachnie latem!

Składniki

  • wiśnie, 1/2 kg
  • cukier, 1/2 szklanki
  • maka, 1/2 szklanki
  • Jaja, 3
  • mleko, 1 i 1/2 szklanki
  • sól, szczypta
  • cukier puder
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wisienka

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Do mąki dodać sól, cukier, lekko ubite jaja i mleko. Zmiksować.

  2. Wiśnie ułożyć na dnie natłuszczonej i wysypanej odrobiną cukru blachy lub naczynia żaroodpornego. Zalać ciastem i piec 35-40 minut. Gotowe ciasto odwrócić, aby owoce były na wierzchu, posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń