Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiśnie pod lodem"
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 136
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 94
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2242
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 136
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 94
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2242
Składniki
Rozłóż w prostokątnym naczyniu (10 x 25 cm) folię tak, by wystawała poza brzegi. Wyjmij lody z zamrażarki i zostaw na chwilę, by nieco zmiękły. Podziel dobrze rozgniecione bezy na równe części i dodaj do obu rodzajów lodów.
Dodaj do lodów waniliowych mrożone wiśnie, a do czekoladowych – pokruszone herbatniki. Zawartość obu pojemników dokładnie wymieszaj. Rozłóż na wyłożonej folii masę waniliowo-wiśniową, na niej – czekoladową. Zwiń ciasno folię i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Podawaj lodowy deser pokrojony w plastry, na wierzchu połóż świeże wiśnie.
czas przygotowania: 35 minut (+ mrożenie 4-5 godzin), cena porcji: ok. 4 zł, 380 kcal, dla 10 osóbŹródło: Olivia