Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiśnie pod lodem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Rozłóż w prostokątnym naczyniu (10 x 25 cm) folię tak, by wystawała poza brzegi. Wyjmij lody z zamrażarki i zostaw na chwilę, by nieco zmiękły. Podziel dobrze rozgniecione bezy na równe części i dodaj do obu rodzajów lodów.
Dodaj do lodów waniliowych mrożone wiśnie, a do czekoladowych – pokruszone herbatniki. Zawartość obu pojemników dokładnie wymieszaj. Rozłóż na wyłożonej folii masę waniliowo-wiśniową, na niej – czekoladową. Zwiń ciasno folię i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Podawaj lodowy deser pokrojony w plastry, na wierzchu połóż świeże wiśnie.
czas przygotowania: 35 minut (+ mrożenie 4-5 godzin), cena porcji: ok. 4 zł, 380 kcal, dla 10 osóbŹródło: Olivia