Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można ją łatwo i szybko przygotować i jest bardzo smaczna
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13653
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4290
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43232
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 518
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 440
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13653
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4290
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43232
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 518
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 440
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Do dużej miski włożyć drożdże. Zasypać je 2 lyżkami stołowymi cukru i m ieszać aż powstanie jednolita masa. W rondlu roztopić 1/3 margaryny i zalać mlekiem. Trzymać na ogniu aż mleko będzie ciepłe (ok. 35 stopni). Podgrzane mleko wlewamy do miski z roztworem. Mieszamy. Wbijamy 2 całe jajka i 2 żóltka - białka będą potrzebne póniej. Znów mieszamy. Dodajemy mąki i urabiamy ciasto, tak aby miało półtwardą konsystencję. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok.45 min). W tym czasie urabiamy pozostałą margarynę z 5 łyżkami cukru i 5 łyżkami mąki. Urabiamy ciasto i wkładamy do zamrażalnika. pozostały cukier mieszamy z kakaem. jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na 3 części. każdą z nich wyrabiamy z mąką , aby śię nie kleiło i rozwałkowywujemy na szerokość blachy. Na wierzchu smarujemy kakaem na grubość ok. 0.3 cm i posypujemy ztartymi jabłkami. Zawijamy. Tak samo robimy z resztą ciasta. Układamy na blasze. wierzch smarujemy pozostawionym bialkiem i ścieramy na to zamarznięte ciasto. wstawiamy do nagrzanego ppiekarnika i pieczemy w temp. 160 stopni ok. 50 minut. smacznego!!