Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można ją łatwo i szybko przygotować i jest bardzo smaczna
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Do dużej miski włożyć drożdże. Zasypać je 2 lyżkami stołowymi cukru i m ieszać aż powstanie jednolita masa. W rondlu roztopić 1/3 margaryny i zalać mlekiem. Trzymać na ogniu aż mleko będzie ciepłe (ok. 35 stopni). Podgrzane mleko wlewamy do miski z roztworem. Mieszamy. Wbijamy 2 całe jajka i 2 żóltka - białka będą potrzebne póniej. Znów mieszamy. Dodajemy mąki i urabiamy ciasto, tak aby miało półtwardą konsystencję. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok.45 min). W tym czasie urabiamy pozostałą margarynę z 5 łyżkami cukru i 5 łyżkami mąki. Urabiamy ciasto i wkładamy do zamrażalnika. pozostały cukier mieszamy z kakaem. jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na 3 części. każdą z nich wyrabiamy z mąką , aby śię nie kleiło i rozwałkowywujemy na szerokość blachy. Na wierzchu smarujemy kakaem na grubość ok. 0.3 cm i posypujemy ztartymi jabłkami. Zawijamy. Tak samo robimy z resztą ciasta. Układamy na blasze. wierzch smarujemy pozostawionym bialkiem i ścieramy na to zamarznięte ciasto. wstawiamy do nagrzanego ppiekarnika i pieczemy w temp. 160 stopni ok. 50 minut. smacznego!!