Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zdrowe batoniki musli"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 421
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2776
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1662
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14484
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 421
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2776
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1662
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14484
Składniki
Gotuj razem masło, esencję waniliową, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia się składników. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i potrzymaj na kuchni jeszcze przez 5 minut.
Ostudzoną masę połącz z uprażonymi w piekarniku płatkami i migdałami. Dodaj czekoladę. Całość rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykryj drugą warstwą pergaminu i przyciśnij książką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia na godzinę.
Czas przygotowania: 25 minut, 562 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 8 osób.Źródło: Olivia