Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zdrowe batoniki musli"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 772
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 266
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 452
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5540
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 772
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 266
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 452
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5540
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Składniki
Gotuj razem masło, esencję waniliową, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia się składników. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i potrzymaj na kuchni jeszcze przez 5 minut.
Ostudzoną masę połącz z uprażonymi w piekarniku płatkami i migdałami. Dodaj czekoladę. Całość rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykryj drugą warstwą pergaminu i przyciśnij książką. Odstaw do całkowitego wystygnięcia na godzinę.
Czas przygotowania: 25 minut, 562 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 8 osób.Źródło: Olivia