Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zimny sernik z bakaliami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 350
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 350
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Składniki
Jeśli nie mamy gotowego mielonego sera, trzeba twaróg zmielić na gładką masę. Następnie ser utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, masłem i rumem. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, rozpuścić.
Bakalie posiekać. Owoce pokroić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masę serową wymieszać starannie z ostudzoną żelatyną, bakaliami i częścią owoców. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.
Masę przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć fantazyjnie pozostałe owoce, zalać galaretką, wstawić do lodówki.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium