Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 110
Dodano: 22.06.2009
Odsłon: 14844
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Twaróg, olej, mleko, budyń, sok z cytryny i ¾ szklanki cukru zmiksować. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, ½ szklanki cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Na prostokątną blachę o wymiarach 25 na 36 cm najpierw wykładamy ciasto, potem zmiksowany twaróg wymieszany z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Piec około 40-45 minut w temperaturze 160-170 °C. Na 15 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek i ½ szklanki cukru i wyłożyć ją na ciasto. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)