Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8235
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 444
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8235
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 444
Składniki
Z mąki,1 szklanki cukru,4 żółtek,pół kostki margaryny,proszku do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto.Rozciągnąć na dużej blaszce i upiec na złoty kolor.
Jabłka utrzeć i usmażyć.Pod koniec dodać pół kostki margaryny i trochę cukru.Na gorące ciasto położyć ciepłe jabłka, na to pianę ubitą z 4 białek i pół szklanki cukru.
Całość wstawić do piekarnika i zapiec 10 minut.Następnie odstawić w zimne miejsce