Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity, mocno kokosowy smak, idealny do popołudniowej kawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117657
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8180
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117657
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8180
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1872
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1428
Składniki
Ubijamy białka i włączamy piekarnik na 180oC
Do białek wlewamy joghurt naturalny i miksujemy razem,
Dodajemy cukier, proszek do pieczenia i mieszamy.
W tym czasie rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy śmietankę, cukier waniliowy. Gdy masło się połączy ze śmietanką dodajemy wiórki kokosowe i cukier puder, energicznie mieszamy, aż masa nabierze bardzo gęstej konsystencji. Jeżeli wyszła za rzadka, czekamy aż ostygnie i dodajemy masła.
Ciasto zrobione wcześniej wylewamy na kwadratową blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok 30 minut.
Gdy ciasto nabierze ładnego, złotego koloru wyciągamy i smarujemy nadzieniem, kropimy trochę sokiem z cytryny i opcjonalnie posypujemy makiem. Zwijamy naszego zawijasa i kroimy na skos. Posypujemy cukrem pudrem. Idealnie pasuje do kawy bądź lemoniady.