Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
eleganckie szybkie w przygotowaniu
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7120
Składniki
umyta, osuszona i poszatkowana salate ulozyc w kopczyki na 2 talezykach
mozzarelle przekroic na pol opruszyc lekko cukrem i podsmazyc na suchej patelni z obu stron do momentu az cukier sie skarmelizuje
nakroic figi w krzyz od gory i scisnac lekko od dolu az uzyskasz forme otwierajacego sie kwiata
mozzarelle polozyc na salacie do okola sera ulozyc szynke parmenska . po 2 figi postawic odok kopczyka przygotowac sos
roztopic maslo i wlac na patelnie ocet balsamiczny poczekac az sie zredukuje. polac salatke sosem oraz oliwa z oliwek doprawic pieprzem do smaku .podawac z sucharkami