Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest takie w sumie wielkanocne danie, ale nie tylko. Smakuje świetnie i można podawać je na ciepło i zimno jak wędlinkę. Polecam bo jest pyszne :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18993
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19907
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18993
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19907
Składniki
Schab umyć, osuszyć, naciąć długim i wąskim nożem kieszeń w samym środku. W kieszeń włożyć suszone śliwki, dosyć ciasno tak żeby było ich dużo. Kieszeń spiąć lub związać. Całe mięsko natrzeć przyprawami. Najpierw sól potem papryka, odrobina pieprzu czarnego, a na koniec majeranek. Zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku o temperaturze 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię i dać mięsku dojść przez ok 5-10 minut