Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest takie w sumie wielkanocne danie, ale nie tylko. Smakuje świetnie i można podawać je na ciepło i zimno jak wędlinkę. Polecam bo jest pyszne :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10812
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10812
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4866
Składniki
Schab umyć, osuszyć, naciąć długim i wąskim nożem kieszeń w samym środku. W kieszeń włożyć suszone śliwki, dosyć ciasno tak żeby było ich dużo. Kieszeń spiąć lub związać. Całe mięsko natrzeć przyprawami. Najpierw sól potem papryka, odrobina pieprzu czarnego, a na koniec majeranek. Zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku o temperaturze 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię i dać mięsku dojść przez ok 5-10 minut