Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka pieczona w czosnku

Szynka pieczona w czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 799

Dodano:

Odsłon: 11096

Nie ma to tamto, pożądne mięsiwo.

Składniki

  • szynka wieprzowa bez kości, 1,5 kg
  • czosnek, 3 główki
  • cebula, 3 duże sztuki
  • tymianek suszony, 0,5 opakowania
  • estragon suszony, 0,5 opakowania
  • rozmaryn suszony, 0,5 opakowania
  • trybula suszona, 0,5 opakowania
  • sól, około 3 łyżki stołowe
  • olej, 200 ml
  • ocet winny, 2 łyżki stołowe
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szynka pieczona w czosnku

Przygotowanie

  1. Czosnek wycisnąć przez praskę. Połączyć wszystkie składniki ze sobą, oprócz soli i zalać tą marynatą dokładnie całe mięso i wstawić do lodówki na noc, a najlepiej nawet na 2-3 dni.

  2. Przed pieczeniem obsypać mięso solą i przełożyć wraz z marynatą do żaroodpornego, zamykanego naczynia, lub worka do pieczenia i piec najpierw w 200 st. przez 20 mit a następnie w 175 st. przez 1h15min.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 20 września 2010 Ale pyszna i aromatyczna musi być ta szyneczka :) Wypróbuję przy jakiejś większej okazji.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń