Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 798
Dodano: 28.02.2010
Odsłon: 10897
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czosnek wycisnąć przez praskę. Połączyć wszystkie składniki ze sobą, oprócz soli i zalać tą marynatą dokładnie całe mięso i wstawić do lodówki na noc, a najlepiej nawet na 2-3 dni.
Przed pieczeniem obsypać mięso solą i przełożyć wraz z marynatą do żaroodpornego, zamykanego naczynia, lub worka do pieczenia i piec najpierw w 200 st. przez 20 mit a następnie w 175 st. przez 1h15min.SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

AZS57 09 października 2010Zgłoś do usunięcia
tylko gdzie dostać tą rukolę0 Kto głosował? | Odpowiedz

niezapominajka 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
Ale pyszna i aromatyczna musi być ta szyneczka :) Wypróbuję przy jakiejś większej okazji.10 Kto głosował? | Odpowiedz