Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy.
Cebulę kroimy w piórka.
Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Obsmażone kotlety przekładamy do garnka.
Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.
Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny.
Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Jeszcze chwilę gotujemy.
Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego :-)
Przepis dnia
Stare dobre danie, sprawdzone i polecane przez wielu mistrzów.
Odsłon: 27078
Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.
Odsłon: 6965
Bitki z wieprzowe duszone z cebulą podane z ziemniakami i sałatką warzywną or...
Odsłon: 2189
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 273
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 105
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 64
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 155
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 521
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 273
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 105
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 64
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 43
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 155
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 521
Składniki
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Cebulę kroimy w piórka. Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny. Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :-)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2461
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2403