Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Cebulę kroimy w piórka. Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny. Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :-)