Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10631
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336927
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4724
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10631
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336927
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4724
Składniki
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Cebulę kroimy w piórka. Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny. Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :-)