Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47682
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165550
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 364
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47682
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165550
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 364
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 97
Składniki
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Cebulę kroimy w piórka. Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny. Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :-)