Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatny pasztet z królika"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Składniki
Królika, udko oraz podgardle opłucz, zalej wodą. Dodaj obrany seler i pietruszkę, ziarenka ziela i listki laurowe. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj ok. 2 godzin.
Cebulę obierz, grubo posiekaj. Słoninę pokój w kosteczkę, zrumień. Do skwarków ze słoniny dołóż cebulę. Duś razem 5 minut. Dodaj opłukane i osuszone wątróbki. Całość smaż dalej 8-10 minut, ciągle mieszając. Wystudź.
Ugotowane mięso oddziel od kości. Bułkę namocz w wywarze z gotowania mięsa, odciśnij. Królika, udko i podgardle, wątróbki i bu łkę zmiel 2 razy. Do masy dodaj surowe jajka.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Foremki posmaruj tłuszczem. Nałóż do nich masę. Wciśnij jajka ugotowane na twardo - jedno za drugim. Piecz ok. godziny w temp. 180 st.
ok. 4 godzin. 1 porcja ok. 480 kcal.Źródło: Tina