Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa z pieczarkami"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 964
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 126
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14876
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 964
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 126
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14876
Składniki
Groszek osącz. Cebulę obierz, pokrój w plasterki, smaż 2 minuty na oleju. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Dodaj do cebuli. Smaż, aż grzyby staną się miękkie (ok. 5 minut). Oprósz solą oraz pieprzem. Wymieszaj z groszkiem, natką i śmietaną. Zagotuj.
Na oddzielnej patelni obsmaż na oleju kiełbaski. Pod koniec ukośnie je ponacinaj.
Gotowy sos pieczarkowo-groszkowy wyłóż na półmisek. Ułóż na nim białą kiełbasę.Źródło: Naj