Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).
Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Zofia Bieniek-Pytlak ze StarachowicŹródło: Kobieta i życie