Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem"
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).
Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Zofia Bieniek-Pytlak ze StarachowicŹródło: Kobieta i życie
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3580
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3580
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).
Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Zofia Bieniek-Pytlak ze StarachowicŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1689
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2369