Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy schab"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3423
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Jabłka obierz, po czym razem z kajzerką pokrój w niewielką kostkę.
Oprószoną solą cebulę zeszklij na roztopionym maśle. Po ostudzeniu połącz z rodzynkami, jabłkami z bułką, szczyptą mielonych goździków oraz otartą skórką z pomarańczy. wymieszaj i odstaw na chwilę.
W tym czasie przygotuj mięso. Natnij je wzdłuż, tworząc duży płat. Natrzyj solą i pieprzem. Na środku ułóż farsz i całość zroluj.
Zwiąż roladę nicią i włóż do brytfanki. Zalej ją sokiem jabłkowym wymieszanym ze śmietaną.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Przewróć go na drugą stronę, polej wytworzonym sosem, przykryj i piecz jeszcze 2,5 godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV