Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy schab"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4260
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1925
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4260
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1925
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Jabłka obierz, po czym razem z kajzerką pokrój w niewielką kostkę.
Oprószoną solą cebulę zeszklij na roztopionym maśle. Po ostudzeniu połącz z rodzynkami, jabłkami z bułką, szczyptą mielonych goździków oraz otartą skórką z pomarańczy. wymieszaj i odstaw na chwilę.
W tym czasie przygotuj mięso. Natnij je wzdłuż, tworząc duży płat. Natrzyj solą i pieprzem. Na środku ułóż farsz i całość zroluj.
Zwiąż roladę nicią i włóż do brytfanki. Zalej ją sokiem jabłkowym wymieszanym ze śmietaną.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Przewróć go na drugą stronę, polej wytworzonym sosem, przykryj i piecz jeszcze 2,5 godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV