Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący pasztet z soi to pyszny, a zarazem zdrowy dodatek na kanapki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33459
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 72
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 346
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9122
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33459
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 72
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 346
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9122
Składniki
Soję zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia na noc (około 12 godzin). Gotować w tej samej wodzie, w której się moczyła ( ja dolewam dodatkowo trochę świeżej wody). Ugotować al dente.
Pieczarki oraz marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać . Paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Warzywa należy przesmażyć na patelni zaczynając od cebuli, gdy już będzie lekko zeszklona dodajemy pieczarki, po chwili dodajemy marchew, czosnek oraz połowę natki pietruszki. Smażymy, aż odparuje woda, następnie studzimy warzywa.
Do ugotowanej i przestudzonej soi wbijamy jajka i blendujemy tak, aby było widać kawałki soi. Do zblendowanej soi dodajemy przestudzone warzywa, papryke, pozostała część natki pietruszki, bułkę tartą oraz doprawiamy do smaku.
Blachę (najlepiej keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Do gotowej blachy przekładamy przygotowaną masę. Piekarnik nagrzewamy na 185 stopni i pieczemy ok. 40 - 50 minut. (najlepiej sprawdzić czy pasztet jest już gotowy wykałaczką)