Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet jest łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny i tani. Pyszny na ciepło i zimno.
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 13
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 387
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14914
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1672
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 13
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 387
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14914
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1672
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na patelni - odparować wodę.
Żółtka odzielić od białek. Z białek ubić pianę.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, ser starty na tarce o grubych oczkach, olej, drobno posiekaną cebulę, pieczarki, piertuszkę, żółtka, przyprawę i na końcu zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Na końcu dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć wymieszaną masę do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godzinę, aż się przybrązowi.
Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno. Podaję go z surówką z białej kapusty.