Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet jest łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny i tani. Pyszny na ciepło i zimno.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na patelni - odparować wodę.
Żółtka odzielić od białek. Z białek ubić pianę.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, ser starty na tarce o grubych oczkach, olej, drobno posiekaną cebulę, pieczarki, piertuszkę, żółtka, przyprawę i na końcu zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Na końcu dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć wymieszaną masę do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godzinę, aż się przybrązowi.
Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno. Podaję go z surówką z białej kapusty.
Teraz mamy sezon na cukinię, więc przepis na zapiekankę z cukinią.
Odsłon: 1542
Domowy keczup z cukinii jest naturalny, zdrowy, a jego smak nie równa się z ż...
Odsłon: 137
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 322
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 315
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 180
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 385
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 326
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 322
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 315
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 180
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 385
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 326
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na patelni - odparować wodę.
Żółtka odzielić od białek. Z białek ubić pianę.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, ser starty na tarce o grubych oczkach, olej, drobno posiekaną cebulę, pieczarki, piertuszkę, żółtka, przyprawę i na końcu zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Na końcu dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć wymieszaną masę do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godzinę, aż się przybrązowi.
Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno. Podaję go z surówką z białej kapusty.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 748
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2212