Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z jajkiem"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 308
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 146
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 212
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4598
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 160
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 308
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 146
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 212
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4598
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 160
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1147
Składniki
Ugotuj na twardo 6 jajek. Wyjmij je, przestudź, polewając zimną wodą. Potem obierz ze skorupki i pozostaw do całkowitego wystudzenia. W tym czasie wątróbki oczyść, wymocz, kilka razy zmieniając wodę, dobrze osącz. Kajzerkę porwij na kawałeczki, zalej mlekiem i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż wątróbki i mieszając, smaż 3–5 minut (ale nie dłużej, bo wątróbki staną się twarde i niesmaczne). Karkówkę oraz boczek umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przygotowane mięsa zmiel razem z odciśniętą bułką i wątróbkami. Do masy mięsnej wbij pozostałe jajka. Przypraw do smaku ziołami prowansalskimi, słodką papryką, pieprzem oraz solą. Wyrób.
Podłużną żaroodporną formę grubo posmaruj tłuszczem. Spód i brzegi obficie oprósz tartą bułką. Z masy uformuj gruby placek. Wzdłuż jednego z boków ustaw jajka ugotowane na twardo. Zwiń i uformuj pieczeń. Ułóż ją w formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz około godziny.Źródło: Naj