Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony schab z morelami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12842
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12157
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12842
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4577
Składniki
Schab umyj i osusz. Następnie natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso zawiń w folię spożywczą i wstaw na całą noc do lodówki. Po marynowaniu schab natnij w dwóch miejscach tak, aby powstały kieszenie.
Drobno posiekaj morele i połowę z nich włóż w nacięcia schabu. Musztardę wymieszaj z żółtkiem i posmaruj mięso. Pozostałe morele wymieszaj z siekanymi orzechami i miodem, a następnie obłóż masą wierzch schabu.
Folię aluminiową posmaruj tłuszczem i owiń nią mięso. Wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 1,5 godziny.
Po tym czasie ostrożnie zerwij folię z wierzchu mięsa i podpiecz jeszcze chwilę, aż orzechy się zarumienią. Danie podawaj oprószone ziołami.Źródło: Na żywo