Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony schab z morelami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2349
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2349
Składniki
Schab umyj i osusz. Następnie natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso zawiń w folię spożywczą i wstaw na całą noc do lodówki. Po marynowaniu schab natnij w dwóch miejscach tak, aby powstały kieszenie.
Drobno posiekaj morele i połowę z nich włóż w nacięcia schabu. Musztardę wymieszaj z żółtkiem i posmaruj mięso. Pozostałe morele wymieszaj z siekanymi orzechami i miodem, a następnie obłóż masą wierzch schabu.
Folię aluminiową posmaruj tłuszczem i owiń nią mięso. Wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 1,5 godziny.
Po tym czasie ostrożnie zerwij folię z wierzchu mięsa i podpiecz jeszcze chwilę, aż orzechy się zarumienią. Danie podawaj oprószone ziołami.Źródło: Na żywo