Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa ze złotym farszem"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Więcej smaku
Schab zyska nową nutkę smakową, gdy po nafaszerowaniu włożysz go na mocno rozgrzany olej i obsmażysz.
Mięso: schab umyj i osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wino lekko podgrzej, wymieszaj z miodem. Dodaj czosnek i majeranek. Marynatą skrop schab i odstaw na 10-12 godz. (przewróć mięso parę razy. Wyjmij, osusz, wytnij pośrodku tunel wzdłuż całej długości schabu.
Nadzienie: owoce podgrzej z sokiem, masłem i przyprawami. Krótko zagotuj. Zostaw do przestygnięcia, osącz. Nafaszeruj schab. Końcówki mięsa owiń folią aluminiową. Przełóż do brytfanki. Wlej kilka łyżek bulionu. Przykryj, piecz ok. 90 min w 170°C, podlewając bulionem.
Wyjmij mięso z piekarnika, odstaw na 10 min (bez przykrycia), pokrój w plastry.
110 min., 350 kcal, 3,50 zł.Źródło: Naj