Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa ze złotym farszem"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231711
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4938
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36248
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231711
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4938
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36248
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
        
        Składniki
Więcej smaku
Schab zyska nową nutkę smakową, gdy po nafaszerowaniu włożysz go na mocno rozgrzany olej i obsmażysz.
Mięso: schab umyj i osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wino lekko podgrzej, wymieszaj z miodem. Dodaj czosnek i majeranek. Marynatą skrop schab i odstaw na 10-12 godz. (przewróć mięso parę razy. Wyjmij, osusz, wytnij pośrodku tunel wzdłuż całej długości schabu.
Nadzienie: owoce podgrzej z sokiem, masłem i przyprawami. Krótko zagotuj. Zostaw do przestygnięcia, osącz. Nafaszeruj schab. Końcówki mięsa owiń folią aluminiową. Przełóż do brytfanki. Wlej kilka łyżek bulionu. Przykryj, piecz ok. 90 min w 170°C, podlewając bulionem.
Wyjmij mięso z piekarnika, odstaw na 10 min (bez przykrycia), pokrój w plastry.
110 min., 350 kcal, 3,50 zł.Źródło: Naj