Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab duszony z cebulką"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2203
Składniki
Schab rozbij, przypraw majerankiem, tymiankiem, solą i sporą ilością pieprzu. Cebulę pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i cukru. Schab podsmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, przełóż schab z cebulą. Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Danie to możesz podać z dodatkiem różnego rodzaju kasz, ryżem lub makaronem.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień