Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab duszony z cebulką"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 126
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 144
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 150
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 34
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 37
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 126
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 144
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 150
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 34
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 37
Składniki
Schab rozbij, przypraw majerankiem, tymiankiem, solą i sporą ilością pieprzu. Cebulę pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i cukru. Schab podsmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, przełóż schab z cebulą. Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Danie to możesz podać z dodatkiem różnego rodzaju kasz, ryżem lub makaronem.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień