Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab gotowany w zalewie"
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 225
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 271
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1852
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 370
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 225
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 271
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1852
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 370
Składniki
Schab myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam wszystkie przyprawy i dokładnie nacieram mięso tą mieszanką. Odstawiam na godz. do lodówki. W tym czasie robię zalewę: łączę wszystkie jej .
Schab krótko obsmażam ze wszystkich stron na oleju (rzepakowym). Następnie wkładam mięso do zalewy, gotuję ok. 10 min od momentu wrzenia. Studzę mięso w zalewie, a potem wkładam całość do lodówki, najlepiej na noc.
Po tym czasie powtórnie gotuję schab ok. 10 min (w tej samej zalewie). Po przestudzeniu mięso wyjmuję, osuszam. Schab najlepiej smakuje następnego dnia. Mięso można także podpiec w piekarniku przez ok. 30 minut, co jakiś czas podlewając je zalewą.
55 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8-10 porcji
Monika Włudarska z JanikowicŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolowany boczek parzony.
Wędliny
Pieczeń z jajkiem
Wędliny
Kiełbasa biała na soli
Wędliny
Pieczona szynka z tłuszczykiem
Rolowany boczek parzony.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 225
Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem to niezwykle smaczne i efektowne danie, które może stać się...
Odsłon: 10375