Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab gotowany w zalewie"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Schab myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam wszystkie przyprawy i dokładnie nacieram mięso tą mieszanką. Odstawiam na godz. do lodówki. W tym czasie robię zalewę: łączę wszystkie jej .
Schab krótko obsmażam ze wszystkich stron na oleju (rzepakowym). Następnie wkładam mięso do zalewy, gotuję ok. 10 min od momentu wrzenia. Studzę mięso w zalewie, a potem wkładam całość do lodówki, najlepiej na noc.
Po tym czasie powtórnie gotuję schab ok. 10 min (w tej samej zalewie). Po przestudzeniu mięso wyjmuję, osuszam. Schab najlepiej smakuje następnego dnia. Mięso można także podpiec w piekarniku przez ok. 30 minut, co jakiś czas podlewając je zalewą.
55 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8-10 porcji
Monika Włudarska z JanikowicŹródło: Kobieta i życie