Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab gotowany w zalewie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Schab myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam wszystkie przyprawy i dokładnie nacieram mięso tą mieszanką. Odstawiam na godz. do lodówki. W tym czasie robię zalewę: łączę wszystkie jej .
Schab krótko obsmażam ze wszystkich stron na oleju (rzepakowym). Następnie wkładam mięso do zalewy, gotuję ok. 10 min od momentu wrzenia. Studzę mięso w zalewie, a potem wkładam całość do lodówki, najlepiej na noc.
Po tym czasie powtórnie gotuję schab ok. 10 min (w tej samej zalewie). Po przestudzeniu mięso wyjmuję, osuszam. Schab najlepiej smakuje następnego dnia. Mięso można także podpiec w piekarniku przez ok. 30 minut, co jakiś czas podlewając je zalewą.
55 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8-10 porcji
Monika Włudarska z JanikowicŹródło: Kobieta i życie