Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe z kokosem i imbirem"
Kotlety schabowe opłucz, wytrzyj do sucha. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o bardzo drobnych otworach albo zeskrob łyżeczką do herbaty.
Mięso natrzyj imbi rem, granulowanym czosnkiem, odrobiną przy- prawy curry oraz solą. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Ok. 1/3 łyżeczki płatków chili rozgnieć na proszek w moździerzu. Wymieszaj go z wiórkami kokosowymi.
Jajka wbij na talerz, roztrzep je widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj w wiórkach kokosowych z chili. Panierkę dobrze dociśnij do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Od czasu do czasu przewracaj, by sznycle ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Gotowe mięso przełóż na talerze. Udekoruj grubo posiekanym szczypiorkiem. Podawaj, np. z ryżem.
1Zaczyn: drożdże rozetrzyj z cukrem, wodą i mąką. Przykryj i odstaw na ok. 20 minut.Źródło: Naj
Dla miłośników imbiru.Słodycz i ostrość w jednym kawałeczku:)
Odsłon: 3390
Bardzo lubię podjadać imbir kandyzowany. Bo to takie fajne, ostro-słodkie cuk...
Odsłon: 995
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249749
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249749
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, wytrzyj do sucha. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o bardzo drobnych otworach albo zeskrob łyżeczką do herbaty.
Mięso natrzyj imbi rem, granulowanym czosnkiem, odrobiną przy- prawy curry oraz solą. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Ok. 1/3 łyżeczki płatków chili rozgnieć na proszek w moździerzu. Wymieszaj go z wiórkami kokosowymi.
Jajka wbij na talerz, roztrzep je widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj w wiórkach kokosowych z chili. Panierkę dobrze dociśnij do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Od czasu do czasu przewracaj, by sznycle ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Gotowe mięso przełóż na talerze. Udekoruj grubo posiekanym szczypiorkiem. Podawaj, np. z ryżem.
1Zaczyn: drożdże rozetrzyj z cukrem, wodą i mąką. Przykryj i odstaw na ok. 20 minut.Źródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 81
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1743