Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka pachnąca majerankiem"
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Odsłon: 7343
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 460
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 281
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 52
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 8288
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 460
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 281
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 52
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 8288
Składniki
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1656
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2357