Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka pachnąca majerankiem"
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 506
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 285
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 101
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 506
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 285
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 101
Składniki
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 3827
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1081