Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka pachnąca majerankiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie