Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka pachnąca majerankiem"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7580
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2641
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7580
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2641
Składniki
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie