Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintny pasztet w płaszczyku"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1562
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1562
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1290
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz i włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą, tak aby mięso było przykryte, doprowadź do wrzenia, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Wszystkie warzywa obierz, dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy. Gotuj ok. 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). Wątróbki wymocz, oczyść.
Mięso wyjmij, wywar przecedź. Bułeczki namocz w 2 szkl. wywaru. Do pozostałego wywaru włóż wątróbki, gotuj 5 minut. Mięso, wątróbki i odciśnięte bułki trzykrotnie zmiel. Wbij jajka. Masę przypraw na pikantnie, wymieszaj. Dwie podłużne foremki posmaruj smalcem, oprósz tartą bułką.
Wyłóż plasterkami boczku, tak by końce wystawały poza formę. Nałóż pasztet. Masę przykryj wystającym boczkiem. Piecz ok. 90 minut w 190°C. Podawaj np. z musztardą francuską.Źródło: Naj