Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintny pasztet w płaszczyku"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10496
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336819
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424175
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10496
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336819
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424175
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz i włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą, tak aby mięso było przykryte, doprowadź do wrzenia, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Wszystkie warzywa obierz, dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy. Gotuj ok. 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). Wątróbki wymocz, oczyść.
Mięso wyjmij, wywar przecedź. Bułeczki namocz w 2 szkl. wywaru. Do pozostałego wywaru włóż wątróbki, gotuj 5 minut. Mięso, wątróbki i odciśnięte bułki trzykrotnie zmiel. Wbij jajka. Masę przypraw na pikantnie, wymieszaj. Dwie podłużne foremki posmaruj smalcem, oprósz tartą bułką.
Wyłóż plasterkami boczku, tak by końce wystawały poza formę. Nałóż pasztet. Masę przykryj wystającym boczkiem. Piecz ok. 90 minut w 190°C. Podawaj np. z musztardą francuską.Źródło: Naj