Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa, jeszcze lepsza gotowana na wywarze z fasoli lub cieciorki. Barszcz ten przechowuje się w lodówce ponad tydzień. Można ugotować duży gar, gdy się nie ma czasu i jeść przez kilka dni.
Cebulę, buraki i marchew obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, buraki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, wszystko razem wkładamy do garnka, solimy (duża szczypta) i dodajemy 1 łyżkę oleju. Stawiamy na średnim ogniu i dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą pół miękkie, od czasu, do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Potem dolewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy krojone w drobną kostkę ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą.
Gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Ewentualnie można doprawić majerankiem (chociaż według mnie bez niego barszcz jest smaczniejszy).
Podajemy z łyżeczką śmietany.
Smacznego :)
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4442
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 180
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 157
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 196
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 183
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4442
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 180
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 157
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 196
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 183
Składniki
Cebulę, buraki i marchew obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, buraki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, wszystko razem wkładamy do garnka, solimy (duża szczypta) i dodajemy 1 łyżkę oleju. Stawiamy na średnim ogniu i dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą pół miękkie, od czasu, do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Potem dolewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy krojone w drobną kostkę ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Ewentualnie można doprawić majerankiem (chociaż według mnie bez niego barszcz jest smaczniejszy). Podajemy z łyżeczką śmietany. Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 104
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 91