Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozgrzewający zielony krem
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 19
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodn...
Odsłon: 13
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczona szynka z dodatkiem kieł...
Odsłon: 14
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 1384
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 19
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodn...
Odsłon: 13
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczona szynka z dodatkiem kieł...
Odsłon: 14
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 1384
Składniki
obrać i p[okroic ziemniaki i czosnek. Umyć pora, przekroić go wzdłuż na pół i jeszcze raz wypłukać, pokroić. Umyć brokuły, oddzielić różyczki od łodygi, łodygę oczyścić i drobno pokroić. W garnku o grybym dnie rozgrzać oliwę i przesmazyć 3 minuty: ziemniak, czosnek, pora, łodyę brokułów i ziele angielskie. Dolać wodę, dodać kostki rosołowe, gotować 10 minut. Dodać sok z cytryny, cukier i różyczki brokułów. Gotować na małym ogniu dalsze 10 minut. Wyjąć 4 małe różyczki brolulów do ozdoby. Zupę przestudzić, dokładnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem, podgrzać. Przed podaniem połozyć na każdym talerzu po różyczce brokułów, wlać łyżkę smietany lub posypać groszkiem ptysiowym.