Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozgrzewający zielony krem
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39524
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39524
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
obrać i p[okroic ziemniaki i czosnek. Umyć pora, przekroić go wzdłuż na pół i jeszcze raz wypłukać, pokroić. Umyć brokuły, oddzielić różyczki od łodygi, łodygę oczyścić i drobno pokroić. W garnku o grybym dnie rozgrzać oliwę i przesmazyć 3 minuty: ziemniak, czosnek, pora, łodyę brokułów i ziele angielskie. Dolać wodę, dodać kostki rosołowe, gotować 10 minut. Dodać sok z cytryny, cukier i różyczki brokułów. Gotować na małym ogniu dalsze 10 minut. Wyjąć 4 małe różyczki brolulów do ozdoby. Zupę przestudzić, dokładnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem, podgrzać. Przed podaniem połozyć na każdym talerzu po różyczce brokułów, wlać łyżkę smietany lub posypać groszkiem ptysiowym.