Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozgrzewający zielony krem
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1203
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 542
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 369
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 82
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1203
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 542
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 369
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 82
Składniki
obrać i p[okroic ziemniaki i czosnek. Umyć pora, przekroić go wzdłuż na pół i jeszcze raz wypłukać, pokroić. Umyć brokuły, oddzielić różyczki od łodygi, łodygę oczyścić i drobno pokroić. W garnku o grybym dnie rozgrzać oliwę i przesmazyć 3 minuty: ziemniak, czosnek, pora, łodyę brokułów i ziele angielskie. Dolać wodę, dodać kostki rosołowe, gotować 10 minut. Dodać sok z cytryny, cukier i różyczki brokułów. Gotować na małym ogniu dalsze 10 minut. Wyjąć 4 małe różyczki brolulów do ozdoby. Zupę przestudzić, dokładnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem, podgrzać. Przed podaniem połozyć na każdym talerzu po różyczce brokułów, wlać łyżkę smietany lub posypać groszkiem ptysiowym.