Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie. Jak ktoś ma już wprawę, to przygotowanie tej zupy zajmuje ok. pół godziny.
Grzyby MUN wrzucić do wrzątku, gotować 3 min. Odstawić (najlepiej na noc, ale wystarczy ok. 1 godzina).
Kurczaka i paprykę pokroić w paski, strączki fasolki przekroić na pół lub na 3 części, czosnek pokroić w cienkie plasterki.
Grzyby MUN odsączyć i pokroić w cieniutkie paseczki.
Wszystkie składniki mocno podsmażyć w kolejności: kurczak, grzyby MUN i fasolka, papryka i czosnek. Warzywa powinny być usmażone al dente (półtwarde). Na koniec dodać kiełki fasoli MUNG i zalać bulionem.
Gotować 5 minut, dodać po kilka kropelek sosu sojowego i tabasco.
Makaron rozłożyć na talerze i zalać zupą. Jeść gdy makaron zmięknie.
Zamiast makaronu, do zupy można dodać chińskie pierożki.
Danie na szybko, idealne dla zabieganych.
Odsłon: 3027
Pyszne, zdrowie danie obiadowe
Odsłon: 7149
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 576
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 107
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 113
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 576
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 107
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 113
Składniki
Grzyby MUN wrzucić do wrzątku, gotować 3 min. Odstawić (najlepiej na noc, ale wystarczy ok. 1 godzina). Kurczaka i paprykę pokroić w paski, strączki fasolki przekroić na pół lub na 3 części, czosnek pokroić w cienkie plasterki. Grzyby MUN odsączyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki mocno podsmażyć w kolejności: kurczak, grzyby MUN i fasolka, papryka i czosnek. Warzywa powinny być usmażone al dente (półtwarde). Na koniec dodać kiełki fasoli MUNG i zalać bulionem. Gotować 5 minut, dodać po kilka kropelek sosu sojowego i tabasco. Makaron rozłożyć na talerze i zalać zupą. Jeść gdy makaron zmięknie. Zamiast makaronu, do zupy można dodać chińskie pierożki.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 185
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 118