Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 8
Dodano: 07.06.2019
Odsłon: 3828
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, botwinkę umyć, buraczki zetrzeć na grubych oczkach, liście pokroić. Poddusić wszystko na maśle, dodać szklankę wody, liść laurowy, ziele angielskie, gotować kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
Koperek i szczypiorek posiekać, ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać do botwinki, następnie dolać kefir, doprawić do smaku, wymieszać, schłodzić w lodówce.
Można podawać z jajkiem lub ziemniaczkami.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Maudie 09 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny,idealny chłodniczek :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 09 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Muszę zrobić Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 08 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
widzę, że taki na wypasie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 07 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz