Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co może być lepszego na koszmarnie upalne dni jak nie chłodnik :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, botwinkę umyć, buraczki zetrzeć na grubych oczkach, liście pokroić. Poddusić wszystko na maśle, dodać szklankę wody, liść laurowy, ziele angielskie, gotować kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
Koperek i szczypiorek posiekać, ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać do botwinki, następnie dolać kefir, doprawić do smaku, wymieszać, schłodzić w lodówce. Można podawać z jajkiem lub ziemniaczkami. Smacznego