Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to szybka, smaczna i pozywna zupa, ktora moze byc daniem glownym.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1095
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1095
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Zagotowac 6 szklanek wody lub bulionu.
Dodac soczewice i kasze bulgur i gotowac 20 minut.
Nastepnie dodac posiekana cebule oraz czosnek i sol i gotowac kolejne 10 minut.
W miedzyczasie zrobic zasmazke z maki i oliwy, dodac koncentrat pomidorowy, czerwona papryke oraz miete, wymieszac.
Zasmazke z przyprawami dodac do zupy, zagotowac, doprawic do smaku sola i pieprzem.
Podawac z cieplym pieczywem.