Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to szybka, smaczna i pozywna zupa, ktora moze byc daniem glownym.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1174
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1174
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13318
Składniki
Zagotowac 6 szklanek wody lub bulionu.
Dodac soczewice i kasze bulgur i gotowac 20 minut.
Nastepnie dodac posiekana cebule oraz czosnek i sol i gotowac kolejne 10 minut.
W miedzyczasie zrobic zasmazke z maki i oliwy, dodac koncentrat pomidorowy, czerwona papryke oraz miete, wymieszac.
Zasmazke z przyprawami dodac do zupy, zagotowac, doprawic do smaku sola i pieprzem.
Podawac z cieplym pieczywem.