Do góry

Zupy Przepis na:

Farfale z kremowym sosem

Przepis dnia 2008-03-02
Farfale z kremowym sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3180

Dodano:

Odsłon: 16162

Pyszne danie dla wielbicieli makaronu

Składniki

  • makaron farfale, trzy garście
  • szpinak rozdrobniony mrożony, pół szklanki
  • masło, 2 łyżki
  • parmezan
  • mozzarella, 1 kulka
  • śmietanka słodka, 2 łyżki
  • marchew, 1 szt.
  • sól, pieprz, szczypta
  • zioła prowansalskie, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Farfale z kremowym sosem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy tak aby nie był zbyt miękki, Szpinak rozmrozić na maśle dodać śmietane, sery i dusić aż wszystko połączy się w jednolity sos. Marchew ugotować i posiekać na małe kosteczki, dodać do sosu. Makaron wymieszać z sosem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń