Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmużowa zupa z pęczakiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jarmuż oczyszczam, odcinam twarde części, liście myję i osuszam. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obieram, por oczyszczam. Warzywa myję. Seler grubo ścieram. Resztę jarzyn kroję w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładam do garnka. Zalewam bulionem. Doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 minuty.
Potem do zupy wsypuję kaszę. Gotuję dalej ok. 10 minut. Po tym czasie dokładam jarmuż. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypuję natką.Źródło: Tina