Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmużowa zupa z pęczakiem"
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 808
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1414
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 808
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1414
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jarmuż oczyszczam, odcinam twarde części, liście myję i osuszam. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obieram, por oczyszczam. Warzywa myję. Seler grubo ścieram. Resztę jarzyn kroję w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładam do garnka. Zalewam bulionem. Doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 minuty.
Potem do zupy wsypuję kaszę. Gotuję dalej ok. 10 minut. Po tym czasie dokładam jarmuż. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypuję natką.Źródło: Tina