Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmużowa zupa z pęczakiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1289
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1289
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jarmuż oczyszczam, odcinam twarde części, liście myję i osuszam. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obieram, por oczyszczam. Warzywa myję. Seler grubo ścieram. Resztę jarzyn kroję w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładam do garnka. Zalewam bulionem. Doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 minuty.
Potem do zupy wsypuję kaszę. Gotuję dalej ok. 10 minut. Po tym czasie dokładam jarmuż. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypuję natką.Źródło: Tina