Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmużowa zupa z pęczakiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jarmuż oczyszczam, odcinam twarde części, liście myję i osuszam. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obieram, por oczyszczam. Warzywa myję. Seler grubo ścieram. Resztę jarzyn kroję w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładam do garnka. Zalewam bulionem. Doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 minuty.
Potem do zupy wsypuję kaszę. Gotuję dalej ok. 10 minut. Po tym czasie dokładam jarmuż. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypuję natką.Źródło: Tina