Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarmużowa zupa z pęczakiem"
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 60
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 107
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 60
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 107
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jarmuż oczyszczam, odcinam twarde części, liście myję i osuszam. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę obieram, por oczyszczam. Warzywa myję. Seler grubo ścieram. Resztę jarzyn kroję w kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładam do garnka. Zalewam bulionem. Doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 minuty.
Potem do zupy wsypuję kaszę. Gotuję dalej ok. 10 minut. Po tym czasie dokładam jarmuż. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypuję natką.Źródło: Tina